Pressemeddelelser

 

NYT, NYT
Endelig i Lynge Byfest historie, er der måske hul igennem i æteren. I Slangerup er der startet en ny radiostation op, der dækker hele Nordsjælland, og uden reklamer!!. Stationen hedder MIX FM 107,5. De vil i morgen komme forbi Lynge Byfest og tale med os. Om der optages noget og om det udgives, vides ikke helt præcist på nuværende tidspunkt. Det er helt nyt. link til MIX FM http://mixfm.nu/ og til Netradio direkte http://netradio.mixfm.nu/stream .
 
 
Pressemeddelelse 21. august 2018 

Spil Petanque på Lynge byfest

”LUI Pétanque består p.t af 27 medlemmer og spænder over alt fra hygge- og breddespillere til elitespillere” siger Linda Jørgensen og forsætter ”Vi har flere hold og spillere i de bedste rækker i DGI turneringerne. Nogle af vores spillere er danmarksmestre og tidligere landsholdsspillere. Hygge er meget vigtigt, når man spiller Petanque, og vi har plads til alle uanset alder og erfaring. Så kom og spil med”.

”Vi er rigtig glade for at have LyngePetanque på programmet, søndag den 26. august kl. 11-13” siger formanden for Lynge Byfest, Jørgen Johansen. ”Det har været vigtigt for byfesten at have vores lokale sportsforeninger med på programmet. ”

Udover Lynge Petanque byder Lynge Byfest også på håndbold og volleyball lørdag den 25. august hhv. kl. 11-12 og kl. 13-15.

 

 

 

Pressemeddelelse 20. august 2018 

Vil du være kræmmer for en weekend?

Så er det ved at være sidste chance for at få en stadeplads. Hvis du har noget at sælge, skal du have en stadeplads på måske Danmarks hyggeligste kræmmermarked, fortæller Jørgen Johansen og fortsætter: - Vi har stadig ledige pladser, så det er bare at ringe til os på tlf. 22 17 75 22 og bestille en stand. KUN 350 kr. for hele weekenden 24.-26. august.

Lynge byfest og kræmmermarked er en fest for hele familien- med underholdning hele dagen for børn og voksne i alle aldre og med en god blanding af forskellig underholdning. Lørdag den 25. august byder vi på gratis sildebord - sponseret af vores lokale Super Brugs - kl. 12.00 i festteltet. Vi glæder os til at se dig

👌

 

 

  Pressemeddelelse 17. august 2018

 

Lynge Byfest skal have underholdning for hele familien fra morgen til aften. Det er vores målsætning. Og med Nevoerne bliver det en rigtig flot afslutning på en lørdag, som starter med en officiel åbning med borgmesteren og en masse underholdning i løbet af dagen, fortæller Jørgen Johansen.

Nevoerne spiller Nephews hits med indlevelse og respekt for originalerne. Dermed er scenen sat for DK’s bedste Nephew Tribute band, fortæller Jørgen Johansen. Med oprigtige fortolkninger og stor kærlighed for originalerne spiller bandet alle de kendte hits med energi, indlevelse og masser af engagement.

 

 

 


 

 

  Pressemeddelelse 15. august 2018 

 

The Powls er tilbage på Lynge Byfest

Sidste år blev der kastet med tarteletter fredag aften til Lynge Byfest. Det kommer til at gentage sig i år. Vi er rigtig glade for at have indgået en aftale med The Powls, fortæller Jørgen Johansen og fortsætter: De er rigtig gode til at sætte gang i festen.

Lynge Byfest skal være en fest for os alle, og blandt vores forskellige aktiviteter skal der gerne være noget for enhver smag. Fredag aften spiller The Powls, og de bliver ikke de eneste, der lægger vejen forbi vores fest i Lynge weekenden den 24.-26. august, slutter Jørgen Johansen.


   

Pressemeddelelse 02. august 2018 

Ny formand for Lynge Byfest

Frederiksborg Amts Avis

Af Camilla Fræhr Hansen

Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk 

Det så i et øjeblik sort ud for Lynge Byfest, da den tidligere formand Knud Rasmussen pludselig døde, men tidligere borgmester Jørgen Johansen (K) blev hurtigt konstitueret som formand.

 - Selvom jeg er blevet formand, så er det af sørgelige omstændigheder, fordi Knud Rasmussen, som har været formand i en årrække, pludselig døde. Knud og jeg havde et godt forhold til hinanden, så han har trukket mig ind i planlægningsgruppen, og jeg tror, Knud tænkte »han er god at have med«, og så spurgte han mig til en generalforsamling, om jeg ikke ville være suppleant, og det sagde jeg ja til, men jeg vidste jo ikke, at det ville være så tragisk fjorten dage efter, siger Jørgen Johansen.

 Da Jørgen Johansen har lidt ekstra tid lige nu, så vil han gerne give en hjælpende hånd og træde til som formand.

 - Det er et stort arbejde med sådan en byfest, men vi skylder Knud at få lavet en flot byfest, siger han. Og allerede nu er planlægningen i fuld gang.

 - Det kræver mange engagerede og frivillige mennesker, og det er der i Lynge. Uden dem kan det sletkke lade sig gøre. Flere butikker fra Allerød centrum har også støttet op omkring byfesten. Det er vi meget glade for. Det skal nemlig være en fest for hele byen og ikke kun Lynge, siger Jørgen Johansen.

 Selv har Jørgen Johansen svært ved at få armene ned over den kommende byfest.

 - Jeg glæder mig, for det bliver fantastisk, siger Jørgen Johansen og fortsætter:

 - Alle er med, og det er jo unikt, det der sker; det er jo en græsmark, som vi alle kører forbi mange gange i løbet af året, som pludselig bliver omdannet til tivoli med kræmmer og underholdning, og man kan mærke den her enormt hyggelige stemning. Det er på den måde fantastisk, siger Jørgen Johansen.

 Jørgen Johansen har gået arbejdsløs siden, han var borgmester, så derfor passer det ham ganske glimrende at kunne kaste sin tid på planlægningen af Lynge Byfest.

 - Det bliver stadig i Knuds ånd. De ting, han har sat i gang inden, holder jeg fast i. Vi har som noget helt nyt fået sportsforeninger med. Vi laver en sandbane, hvor man kan spille håndbold, volleyball, og petanque, så vi får sportslige aktiviteter ind over også. I år kommer musikskolen og andre klubber også med arrangementer, så vi prøver på at få byfesten til at være noget, der går langt ind i vores normale liv, siger han.

 Lige nu er der over 30 kræmmere som har booket en stand til byfesten, men det er ikke helt nok ifølge den nye formand Jørgen Johansen:

 - En af vores største udfordringer er at få fyldt standene op med kræmmere. Vi vil jo gerne have fyldt pladserne helt op, for det skal jo være med til at finansiere de kommende års fester, siger Jørgen Johansen.

 Til næste år kan Lynge Byfest fejre 20 års jubilæum, og det skal Jørgen Johansen nok sørge for bliver fejret med stil.

 - Den skal have hele armen, og så skal vi have Sort Sol ud og spille, hvis det står til mig. Den skal have endnu mere gas, så det bliver et brag af en fest, siger han.

 Lynge byfest finder sted fra 24.-26. august.

https://sn.dk/Alleroed/Ny-formand-for-Lynge-Byfest/artikel/763890

PRESSEMEDDELELSE
August 2017
Byfest 2017
 
Endnu en stor byfest er slut. Det økonomiske resultat kender vi naturligvis ikke endnu, men en publikum succes er hjemme. Vi har haft godt vejr med kun meget lidt regn, så der var gode muligheder for at nyde mad og drikke til god musik. Fredag eftermiddag bød formanden for byfesten Knud Rasmussen velkommen til for festen, som fredagen er blevet med et godt musikprogram. Tidligere var fredag aften målrettet mod de unge med diskotek. Men for et par år siden ændrede vi strategi med musik for et mere modent og købedygtigt publikum. Det har udover bedre indtjening skabt en mere rolig fredag aften. Fredag er nu en stor koncertaften. Så Knud kunne byde velkommen til bandet ”To night I´m Yours”, der er et Rod Stewart coverband. De skulle varme op til festen og underholde til maden, hvilket de gjorde med stor charme og skabte den gode stemning blandt de mange mennesker, der havde fundet til festpladsen.
 
Klokken halv ni stod aftenens top navn, The Powls på scenen og underholdt med en  blanding af musik og stand up. Det er synd, at ikke endnu flere oplevede det fantastiske show. The Powls fortjener at blive mere kendt her på Sjælland, men måske sådan en aften hjælper. Lørdag er den helt store festdag med et hav af underholdning og andre gratis tilbud. Det begynder med gratis morgenkaffe med underholdning fra FDF Brass Band, en hyggelig tradition at starte en fest dag på. Den officielle åbning af festen er lagt i hænderne på borgmester Jørgen Johansen, der er stor fan af Lynge Byfest. Han og vor konferencier Ernest Bulskov laver altid lidt sjov ved åbning, så borgmesteren ment Ernst skulle ud at ride, så han havde skaffet en tålmodig hest, så Ernst kunne få en ridetur behørigt udstyret med hjelm. Et festligt indslag at begynde festen på. Lions Club, der er en del af foreningen Lynge Byfest, kan i år fejre dobbelt jubilæum, 40 år i Lynge og 50 år i Kommunen, det skulle benyttes til at uddele en jubilæumspris til et godt formål. Prisen gik til veteranhjemmet på Høvelte kasserne. Herefter var det tid til at gå i festteltet til Super Brugsens gratis Sildebord, der altid er et stort tilløbsstykke. Herefter kom der gang i underholdningen. Der blev afholdt de officielle mesterskaber i ringridning på havetraktor for kommunal politikere. En disciplin vi kan forvente ad åre kommer på det olympiske program. Den meget spændende konkurrence blev gennemført i flere heat og finalen blev vundet ag John Jensen fra Nye Borgerlige skarpt forfulgt af Erling Petersen fra Blovstrødlisten. Det er en gammel tradition, der nu er vagt til live. For år tilbage deltog vore politikkere i forskellige konkurrencer, så det er dejligt at have det tilbage.
 
Men det var ikke slut med politikkerne endnu, men nu skulle det handle om politik. Vi havde i anledning af valgåret inviteret alle opstillingsberettigede partier til den traditionelle debat. Der var 13 partier der deltog i debatten, der på grund af det store panel var flyttet til scenen i festteltet, det gav også flere siddepladser til publikum. Debatten blev styret af Mads Hussing vor tidligere redaktør på Allerød Avis. Spørgelysten var stor og handlede meget om lokale forhold, så vi overskred tiden en smule, så Pia Johansens mavedansere var gået i gang fra friluftsscenen, igen et festligt indslag. Så var det endelig tid til børneunderholdningen, vi igen i år havde lagt i hænderne på Jungle Jim, der hurtigt skaffede sig et stort publikum i det gode vejr. Efter børneunderholdningen var det tid til at kåre året Lynge Borger. Det var 15. gang Nordea Fonden i Samarbejde med Erhvervsforeningen i Lynge kunne uddele prisen til en tidligere erhvervsmand og tidligere tømmermester Børge Nissen. Et bedre valg kan jeg ikke komme i tanke om. Børge gør stadig en kæmpe indsats i Lions Club og Lynge Byfest, hvor han er den store ”praktiske gris” man aldrig går forgæves til. Så var det tid til lidt musikalsk underholdning af et lokalt band ”Stop en Halv”, der skulle varme op til Sussi og Leo. Stop en Halv var sponsoreret af malerfirmaet Åge Christensen. Lige som fredag aften var der run på madteltet, så der var ventetid til flere af de populære retter. Sussi og Leo var en kæmpe succes sidste år, så vi var spændte på, om de kunne ”bære” et år mere, men det kunne de, der var trængsel både indenfor og uden festteltet, så igen en stor succes.
 
Søndag morgen begyndte igen med gratis morgenkaffe og til de motionsglade opvarmning fra scenen til Handelsbankløbet, der en af de mange traditioner under byfesten. Lynge Uggeløsesogn med Martin Corfix i spidsen havde igen i år arrangeret Gospelgudstjeneste med Linda Andrews i spidsen for hendes fantastiske kor. Det er for mig en oplevelse hvert år. Så var det ved at være slut for en fantastiske fest, nu manglede vi bare lodtrækningen på det store lotteri og det sidste musikalske indslag. Der er næsten en tradition at Lars Love Louise slutter festen, og det gjorde igen i år med en blanding af stand up og musik, der passer til en markedsplads. Der var desværre kun en præmie der blev afhentet på pladsen. Første- præmien et kro ophold blev trukket på nr.137. De to anden præmie gik til nr. 669 og 570. De tre tredje præmier blev trukket på nr. 49, 430 og 399. Vindernumrene bliver også offentliggjort på vor hjemmeside og præmierne kan afhentes hos Handelsbanken i Lynge.
Det var så slut på en fantastisk fest weekend hvor vi møder stor taknemmelighed for initiativet og det kæmpe arbejde, der skal til for at arrangere en sådan fest, samt det store bureaukrati vi skal igennem hvert år. En stor tak til alle de frivillige hænder og til mine venner i planlægningsgruppen, der år efter år gør det muligt.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked

PRESSEMEDDELELSE
August 2017
Byfest 2017
 
Så er vi kommet til den tid på året, der næsten kan sammenlignes med tiden op til jul. Det er nu vi kan præsentere det store festprogram op til årets fest fyldt med traditioner og nyheder.
Vi tyvstarter som sædvanlig fredag formiddag med at invitere kommunens børn fra børnehaver og dagplejer på gratis tivoli tur. En meget hyggelig tradition.
Midt på eftermiddagen åbner de mange kræmmerboder og Skandinavisk Tivolipark starter forlystelserne. Klokken fem tænder madteltet op for de lune retter inden ”To night I’m Yours” indtager friluftsscenen med musik til maden. Disse brave spillemænd spiller coverversioner af Rod Steward hit, noget de fleste kan lide.
Klokken halv ni starter festen for alvor i det store festtelt, når The Powls går på scenen. Et underholdende band med en stor fanskare, der følger dem rundt til mange musikfestivaller i landet. Det bliver et brag af en aften. Dem har vi store forventninger til.
 
Lørdag starter traditionen tro med gratis morgenkaffe til kræmmere og gæster med underholdning af FDF Brass Band. Det er starten på en forrygende lørdag hvor vore lokale politikkere rigtigt kommer i vælten. Klokken ti åbner borgmesteren officielt byfesten og kræmmermarkedet, det bliver ikke kedeligt. Lions Club Allerød, der er en af vore arrangører, kan fejre jubilæum i år og vil benytte lejligheden til at uddele en pris. Nu er der ved at komme liv i både kræmmerområdet og i tivoli, samt mulighed for en helikopter rundflyvning inden det store gratis sildebord fra Super Brugsen. Når sildene er skyllet ned kan du opleve politikkere forsøge sig i ringridning for havetraktor. Det skal nok blive underholdende. Bagefter er de på hjemmebane ved den store debat med ny ordstyre. Igen i år skal vi også underholdes af Pia Johansen og hendes mavedansere og senere tager Jungle Jim sig af underholdningen for de lidt mindre. Klokken halv fem kåres årets Lyngeborger med en pris der er steget til 10.000. Her efter begynder aftenens musikalske underholdning med det lokalt basserede band ”Stop 1 Halv” der spiller festligt musik til maden.
Lørdag slutter med sidste års store succes Sussi og Leo. Jeg er sikker på, at det bliver et glædeligt gensyn, hvor vi nok får Leo lidt mere at se.
 
Søndag har vi igen gratis morgenbord inden markedet åbner og Handelsbanken sender løbere rundt i Lynge, samtidig med, at der er gang i helikopterflyvningen, tivoli og kørsel med modelbiler. Til middag skal vi igen til gospelgudstjeneste, der gennem året har været arrangeret og sponsoreret af Martin Corfix.
De senere år har Linda Andrews stået for den musikalske del. Men i år får Martin også hjælp af Marie Høeg. Den musikalske afslutning er lagt i hænderne på Lars Love Louise, som de plejer, inden der trækkes lod i det store Byfestlotteri og årets byfest afsluttes.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked

PRESSEMEDDELELSE
August 2016 
Refleksioner over en fantastisk succes.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked 2016 blev en fantastisk succes. Selvom det økonomiske resultat ikke er gjort op endnu, er jeg sikker på, at det også bliver flot. Det blev året med mange rekorder.
Der var rekord mange børn fra kommunens børnehaver og dagplejer, der nød det dejlige sommervejr med en gratis tivolitur i Skandinavisk Tivolipark. Vi glæder os over de mange glade børn.
 
I år gæstede Cirkus Dannebrog også pladsen ved siden af vores festplads, så mange benyttede lejligheden til at spise i Byfestens Madtelt inden cirkusforestillingen, og de blev underholdt, mens de spiste af god musik fra ”7Wonders”. Så strømmede der ellers gæster til pladsen, fore at sikre sig en god plads til den gratis koncert med Sussi og Leo, og de blev ikke snydt. Vi havde i den lune sensommer aften lukket mere op til teltet, så publikum også kunne sidde udenfor og nyde showet. Det blev en pragtfuld oplevelse. Sussi og Leo kan virkelig underholde et publikum, så der både bliver sunget med og danset på bordene. Aldrig har vi haft så mange mennesker til en koncert og så meget presseopmærksomhed. Endnu en rekord.
 
Søndag morgen begyndte folk at komme til det gratis morgenbord. Det er en helt speciel oplevelse at sidde på en markedsplads en tidlig sensommermorgen i smukt vejr og nyde morgenkaffen, til toner fra FDF Brass Band. Klokken ti skulle borgmester Jørgen Johansen foretage den officielle åbning af byfesten. Det synes vores konferencier Ernst Bulskov, at det skulle foregå lidt anderledes i år. Så han havde arrangeret stole og et bord på scenen, hvor han så bad borgmesteren og byfestens formand om at komme op og tage plads på hver side af ham, og så formede det sig som et Talkshow. Showet startede med at vi skålede i en bitter, hvorefter vi blev interviewet og til sidst sang Jens Vejmand, så byfesten blev åbnet fornøjeligt.
Klokken tolv var der igen fyldt op i SuperBrugsens gratis sildebord, hvor folk hygger sig og taler sammen. Senere optrådte Pia Johansen med hendes dejlige mavedansere på festpladsen inden vi skulle til den traditionsrige politiske debat, der gik meget på nybyggeri, veje, samt busdrift i Lynge. Det tiltrak også et rekord stort publikum. Herefter underholdt Lynge Børnekor, det er dejligt at høre de unge synge så dejligt.
 
Herefter kom vi til en tradition, nemlig kåringen af årets Lynge Borger, der i år var et par, Det blev Inge- og Bent Schat-Holm, der blev hædret for deres mange år med frivilligt arbejde i Lynge, desværre kunne de ikke være tilstede, da de var på ferie, men heldigvis fik vi fat i dem på telefonen, vi havde håbet på en Skype forbindelse, men det lykkedes ikke. De blev meget overraskede da de talte med deres datter og Direktøren for Nordea Lisbet Mylov, de blev selvfølgelig også meget glade.
Så kom vi til et lidt lokalt indlæg, da Dansvingerne underholdt med deres dejlige vokal. Den ene halvdel er lærer på AG.
Så nåede vi til aftenens koncert, der var lagt i hænderne på GASBOX, der vel nok er det bedste Kim Larsen kopiband i landet. De spiller den slags musik en fest er gjort af, og der blev fest. Der blev sunget og danset på både borde og bænke. Igen var teltet fyldt.
Søndag var det mere gråt og trist da Handelsbankløbet blev skudt i gang med et lidt skuffende antal løbere, men formiddagen holdt tørt, men vi fik en ordentlig byge inden Lars Love Louise afsluttede den musikalske underholdning, med deres finurlige sange og viser krydret med anekdoter. Et dejligt gensyn. Desværre havde regnen holdt folk hjemme, så vi var kun få, der overværede lodtrækningen af årets lotteri. Herefter takkede formanden af ved at takke gæster, kræmmere, de mange medhjælpere samt samarbejdspartnere i form af SSP og det lokale beredskab af frivillige brandmænd.
 
Det har været en helt storslået weekend, så jeg kan ikke takke nok vore mange frivillige hjælpere og vore sponsorer, uden dem var det ikke muligt.
 
Desværre har vi et problem, vi mangler yngre kræfter både i ledelsen, planlægningen og den frivillige indsats før og under weekendens fest. Vores gennemsnitsalder er 65+ og det går ikke i længden.
 
Så vi opfordre alle til at melde sig, hvis de vil gøre en indsats. Det er sjovt, at være med til en succes.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked
 

PRESSEMEDDELELSE
Juni 2015  

Lynge Byfest der i år bliver starten på Allerød på X og Tværs og dermed en helt festuge, er ved at sammensætte et stort og flot program både med genhør med kunstnere fra sidste år, men selvfølgelig også en række nye navne. Der ud over er der alt det der plejer at høre med til denne store sommerfest i Lynge, en række af traditionelle ting år efter år.
 
Vi starter allerede fredag formiddag med at invitere børn fra børnehaver og dagplejen til en gratis Tivolitur med Skandinavisk Tivolipark et oplagt udflugtsmål for de små. Samtidig begynder de mange kræmmere at komme på plads til det store kræmmermarked med masser af tilbud hele weekenden, og vi andre gør klar til fredagens fest i teltet. Til at underholde os der, får vi besøg af bandet ”GASBOX”, der er et Kim Larsen kopiband, der ikke blot spiller, men også ligner originalerne.
 
Lørdag starter vi med det gratis morgenbord og musik fra FDF Brassband inden borgmester Jørgen Johansen foretager den officielle åbning af Lynge Byfest og Allerød på X og Tværs. Herefter overtager Lynge Dans friluftscenen med deres show, inden vi går i festteltet til SuperBrugsens gratis sildebord. Om eftermiddagen skal vi nyde den lokale sanger Anne Katrine Tove Brix inden det politiske folkemøde, der plejer at trække mange mennesker. Oven på det trænger vi til lidt bevægelse med Mavedans fra friluftsscenen. Men vi skal også kåre årets Lyngeborger, en anden af de mange traditioner. Til aftensmaden skal vi underholdes af Henriette Haubjerg, der deltog i X factor sidste år. Aftenens band i festteltet bliver ”Prime Time Band”.
 
Søndag er der igen gratis morgenbord inden vi skal have afholdt Handelsbankløbet, en god mulighed for at komme lidt rundt i Lynge. Herefter skal vi til den store Gospelgudstjeneste med et glædeligt gensyn med Linda Ewans store Gospelkor, der trak fulde huse sidste år. Søndag eftermiddag er der endnu et gensyn fra sidste år, Lars Love Louise skal synge inden vi udtrækker det store byfestlotteri. Men der bliver også mulighed for at flyve i helikopter og der bliver underholdning for børn, men det er ikke fastlagt endnu. Der ud over arbejder vi også med andre aktiviteter og underholdning, så der bliver nok at se og høre, der jo stadig næsten to måneder til at det hele går løs fredag d. 21. august.

PRESSEMEDDELELSE
D. 25. august 2014  
Lynge Byfest og Kræmmermarked 2014
 
Når jeg herefter byfesten er slut skal reflektere over weekenden, er det første, der falder mig ind, en stor tak til alle vore sponsorer og alle de frivillige, der har arbejdet hårdt hele weekenden, uden dem ingen byfest. Jeg er stolt over at stå i spidsen for så mange engagerede mennesker der år for år formåer at stable så stor en fest på benene.
Når vi i 2013 havde strålende sommervejr, var det med lidt bekymrede miner vi gik weekenden i møde. Vejret var da også meget blæsende og meget koldt og med regnbyger, men trods alt kom der mange gæster især lørdag.
”Halfdanskerne” startede den musikalske underholdning fredag eftermiddag med viser af hovedsageligt Halfdan Rasmussen og Benny Andersen i en munter musikalsk fortolkning. Desværre kom der en stor regnbyge klokken halv seks, det værste tænkelige tidspunkt, da det netop er på dette tidspunkt publikum beslutter sig for, om de skal tage på festpladsen eller hygge sig i varmen foran TV. Det betød, at der var alt for få gæster til den flotte slager-parade med Lis & Per, Kisser & Søren samt René Franz, der underholdt os og det modne publikum, der havde trodset kulden. De fik til gengæld en perlerække af danske topslagere fra de senere år.
 
Lørdag morgen spillede FDF Brass Band for gæsterne ved det gratis morgenbord, inden borgmester Jørgen Johansen holdt en flot åbningstale for Lynge Byfest og Kræmmermarked. Så kom der lidt gang i tivoliet inden festteltet blev fyld af gæster til Superbrugsens gratis sildebord. Om eftermiddagen underholdt Mette Elsborg fra den lille scene med sange og folkemelodier fra tresserne og fremefter, absolut værd at høre, når man selv er vokset op med den musik, hun sang både før og efter den politiske debat. Den politiske debat trak igen i år et stort publikum. Desværre blev debatten præget af alt for mange gensidige beskyldninger om, hvem der har skylden for de nedskæringer, der er nødvendige. Til næste år lover vi, at publikum bliver mere inddraget med spørgsmål.
 
På den store scene var der danseopvisning med Lynge Dans. Så blev det tid til en af de store traditioner, kåring af årets Lynge Borger. Prisen er indstiftet af Nodea Fonden og Erhvervsforeningen i Lynge. Til at overrække prisen, var sidste år Lynge Borger Else Vad sammen med bankdirektør Lisbet Mylov fra Nordea i Lillerød, samt formanden for Erhvervsforeningen Niels Henrik Christiansen og byfestens formand Knud Rasmussen. Årets Lynge Borger blev Hans Phillipsen for hans utrættelige og engagerede arbejde for miljøet og naturen i lokalområdet. Hans er lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening.
 
Herefter underholdt og tryllede Jungle Jim for og med børnene, det tiltrak et stort og ungt publikum, der heldigvis havde taget deres forældre med. Til aftensmaden spillede Søgård og Holgersen, de er to tredjedele af Christian Søgårds Trio. De underholdt med jazz, viser og verdensmusik, som der står på deres seneste CD. Aftenens store hit var det lokalt basserede band ”Andrikkerne”, der sang og spillede pop og rock hits fra 60’erne og 70’erne, det fik folk på dansegulvet. En anden tradition er gadeløbet i Lynge Handelsbankløbet, der startede søndagens underholdning. Løbet blev skudt i gang af bankdirektør Hatice Bakke fra Handelsbanken. Hun stod også for præmieoverrækkelsen senere, hvor hun bland andre kunne overrække en præmie til hendes egen vicedirektør Daniel Staugaard, denne præmie gik dog straks videre til den næste i rækken. Søndagens store højdepunkt er en anden af traditionerne, den store Gospelgudstjeneste, der som vanligt blev styret af Martin Corfix og Jens Fogh, der nok lidt blev overskygget af Linda Andrews og hendes Gospelkor. Linda og hendes kor var ved at få teltet til at løfte sig og modtog et stort fortjent bifald, da de indledte gospelgudstjenesten. Festteltet var som sædvanlig stuvende fyldt til gudstjenesten, hvor Martin og Jens havde en interessant dialog over dagens tekst, en forfriskende måde at høre prædiken på, så gør det ikke noget, at det var lidt overskygget af et fantastisk musikalsk tilbehør. Både Linda og koret sang flot med skiftende solister. Til at slutte weekendens musikalske underholdning sang duoen Lars Love Louise sjove og underfundige viser og sange, både nogen de selv har skrevet, men også fortolkninger af andres tekster.
 
Byfesten sluttede med udtrækning af præmierne fra årets lotteri. Første præmien, et kroophold blev udtrukket på nr. 247. De to anden præmier på gavekort til Erhvervsforeningens forretninger blev trukket på nr. 659 og 326 og de re tredjepræmier på gavekort til Hotel Lynge Kro blev trukket på nr. 55, 24 og 618. Præmierne kan afhentes i Handelsbanken i Lynge inden fire uger. Kun en af tredjepræmierne blev afhentet på scenen af en glad vinder, Calle Dahl. Kræmmer markedet var i år meget bredere en tidligere med et meget forskelligartet udvalg af vare og ydelser.
Til sidst lukkede byfestens formand Knud Rasmussen årets byfest af med en tak til gæsterne, kræmmerne og de mange frivillige, der herefter begyndte oprydningen efter en stor festweekend.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked

PRESSEMEDDELELSE
D. 28.juni 2014
Uddeling af overskud fra Lynge Byfest 2013
 
Torsdag d. 26. juni kunne Lynge Byfest officielt overrække overskuddet fra sidste års byfest. Overskuddet deles som altid ligeligt mellem Lions Club Allerød til deres humanitære arbejde og LUI’s Venner til støtte for ungdomsarbejdet i LUI.
Det er LUI’s Venner og Lions Club der trækker det store læs under byfesten.
 
Overrækkelsen fandt sted i Handelsbanken i Lynge. På billedet ses fra venstre vicedirektør i Handelsbanken i Lynge Daniel Staugaard, der er regnskabsføre for byfesten, vicepræsident i Lions Club Allerød Jan Petersen, formand for LUI’s Venner Lene Høberg og formanden for Lynge Byfest Knud Rasmussen. Lene og Jan fik hver overrakt en check på 20.000 kroner. Det var dejligt, at kunne honorere dem for deres store indsats for byfesten.
 
Byfestens planlægningsgruppe har meget travlt med at få de sidste brikker til at falde på plads inden folk går på ferie.
 
Nu er der mindre end to måneder til at denne store folkefest i kommunen løber af stablen. Byfesten i år bliver som sædvanligt en blanding af gamle successer og nyheder. Mødet med vore lokalpolitikere blev en stor succes sidste år for alle parter, så de vil gerne komme igen i år og besvare spørgsmål fra borgerne. Kræmmermarkedet bliver bredere ikke fysisk, men i udvalget af forskellige stader, stadepladserne er i øvrigt en meter længere end tidligere, uden at prisen er blevet hævet. Der er da også allerede solgt en hel del stande. Dog undrer det os, at ingen af de små lokal stande er reserverede endnu, det plejer de at være på denne tid af året. Underholdningsprogrammet bliver også større og bedre i år med flere kunstnere kendt fra TV, så dem glæder vi os meget til at præsentere senere. Vi kan også glæde os over, at vi har fået langt flere sponsorer i år. Det er vi meget taknemlige for, da sponsorindtægterne, er det økonomiske grundlag vi har for hele planlægningsarbejdet.
Vi vender tilbage ved en senere lejlighed, hvor vi præsentere hele det store program.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked


PRESSEMEDDELELSE
D. 23. januar 2014
Planlægning af Lynge Byfest 2014
 
Planlægningen af årets byfest er nu i fuld gang med evaluering, budgetlægning og planer. Byfesten sidste år blev på næsten alle måder en stor succes. Vejret var perfekt, vi havde flere kræmmere end de seneste år og også et relativt stort antal gæster. Desværre var driftsresultatet ikke helt tilfredsstillende, det var dog et af de bedste, når man ser bort fra de år, hvor vi fik tilskud fra kommunen, men der er stadig for lille i forhold til det store arbejde der kræves. Derfor må vi enten have flere sponsorindtægter eller flere gæster og kræmmere. Hvis vi ikke fik sponsorindtægter fra kommunens erhvervsliv, ville vi have underskud hvert år. Fordelene ved sponsorindtægterne er også, at det er den eneste indtægt vi har, der er uafhængig af vejret og samtidig giver det en arbejdskapital tidligt på året. Derfor er vi meget taknemmelige over for erhvervslivet, der stadig føler, at byfesten er værd at støtte.
 
En af succeserne sidste år var engagementet fra vore politikere, der både havde stand og deltog i debatten. Jeg tror, at det er derfor, at de nu er landskendte. Nå spøg til side. Vi er meget enige med politikeren om, at byfesten i højere grad bør være en fest for alle kommunens borgere, så det vil vi virkelig arbejde for. Det er lidt underligt, at de gamle sogne grænser fra en menneske alder siden, stadig betyder så meget. Hvordan skal vi integrere os med verdens befolkning, når integrationen i kommunen halter?
Vi har alt for få gæster fra Lillerød og Blovstrød til byfesten, og når jeg spørger folk der, kan de ikke rigtigt give en forklaring på det, og afstanden er dog ikke ret stor. Nu skal vi selvfølgelig ikke give de andre skylden for den manglende mobilitet. For når jeg spørger folk her i Lynge hvor ofte de kommer til Lillerød, svarer de fleste sjældent eller aldrig. Så det kræver nok en mentalitetsændring, så vi hele tiden er opmærksom på, hvad ”de andre” kan tilbyde. Lillerød bymidte kan tilbyde mange forretninger både dagligvare og udvalgsvare. Lynge kan tilbyde en byfest med mange købestærke gæster fra Lynge.
 
Når Lynges borgere skal handle udvalgsvare køre de enten til Hillerød eller Farum, men hvorfor nu det. Det er der flere grunde til. En stor del af Lynges borgere er tilflyttere uden relationer til Lillerød. Du kan finde det samme eller større udvalg af udvalgsforretninger i både Hillerød og Farum, og hvor parkeringen er enklere, dog ikke alle steder gratis, men så er de fleste butikker under samme tag.
Når vi så spørger folk i Lynge, der ind imellem handler udvalgsvare i Lillerød, hvorfor de gøre det, så svarer de enstemmigt, at de kender dem i butikken. Det vil sige, at der har særlige relationer til netop den butik.
Hvordan skaber men relationer mellem en forretning og forbrugeren? Det gør man ved at møde forbrugeren, der hvor han eller hun er til stede. Det gør internet butikkerne ved at reklamere i fjersynet eller på andre elektroniske medier, for her er forbrugeren til stede.
Vi har derfor sendt et brev til de fleste forretninger i Lillerød, fordi vi tror på, at vi har meget at tilbyde forretningerne der. Nogen vil så påstå, at forretningerne i Lynge heller ikke er godt repræsenteret ved byfesten og det er rigtigt, men det behøver de heller ikke, for de har allerede relation til Lynges borgere. Lynge fik sidste år en ny vinhandel, han var med på byfesten for at møde Lynges borgere og skabe relationer.
 
Derfor et vort håb, at mange af Lillerøds forretninger vil købe en stand til byfesten, måske med særlige byfest tilbud, eller at flere forretninger slår sig sammen om en større stand og laver et byfest out let med sidste års kollektion kombineret med sommer udsalg. Samtidig håber vi også på, at flere af forretningerne vil være sponsor.
Vi tror på, at vi kan lave hjælp til selvhjælp ved et større samarbejde. Vi giver forretningerne en mulighed for at skabe kontakt til et stort og købedygtigt publikum, og det vil samtidig give os flere gæster fra Lillerød og Blovstrød.
Vi vil i det hele taget gerne have et større engagement i byfesten fra borgere i Blovstrød eller Lillerød. Vi vil gerne have flere i planlægningsgruppen og have idé’er og forslag til aktiviteter, der kan skabe et større sammenhold i hele kommunen og tiltrække flere mennesker. Måske kan du noget selv, der vil være sjovt at præsentere for et større publikum.
Lynge Byfest og Kræmmermarked er stadig den største kulturelle og folkelige event i kommunen, og det kan vi ved fælles hjælp sørge for, at den bliver ved med at være.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked


PRESSEMEDDELELSE
D. 25. august 2013

En forrygende weekend er slut for Lynge Byfest og Kræmmermarked, med det bedste vejr i mands minde. En kræmmer sagde til mig allerede fredag: ”Knud, skal vi virkelig have en byfest uden regn”? Og det fik vi!
 
Søndag startede traditionelt med det gratis morgenbord. Jeg fornemmede, at der var lidt færre morgenduelige gæster end lørdag morgen, men man skal jo også ”komme hvile dagen i hu”. Det gjorde deltagerne til Handelsbankløbet ikke. De begyndte opvarmningen til løbet under ledelse af LUI. Starten til Handelsbank løbet gik klokken ti, men også her med færre deltagere end sidste år. Resultaterne i alle klasser kan ses på www.lui.dk. Vinderne fik overrakt præmier af filialdirektør Kristian Løvgreen. Imens var der god gang i kræmmerhandlerne, helikopterflyvningen og kanosejladsen.
 
Klokken 12 var det store festtelt som sædvanligvis fyldt med forventningsfulde gæster til et af søndagens store højde punkter, den stort anlagte gospelgudstjeneste. Gudstjenesten blev forrettet af vore to dejlige præster Martin Corfix og Jens Fogh og handlede om folkekirkens rummelighed og tolerance i  Grundtvigs ånd, uden at være lovgivende og regelsættende, men åben og næstekærlig. Det hele til akkompagnement af det dygtige gospelkor fra Farum. En helt fantastisk og livgivende oplevelse.
 
Om eftermiddagen spillede Steeljamers fra Musikskolen dejlig calypso musik på olietønder, nogle rytmer man næsten ikke kan stå stille til. Kl. 16:30 var det tid til den store afslutning  med udtrækning af de heldige vindere af byfestens store lotteri. 1. præmien, en kroweekend blev trukket på nr. 504 og vundet af Britha Sørensen, men blev afhentet af vor flittige og tjenstvillige brandmand Mads Ørnfeldt fra Allerød Brandvæsen. Den første andenpræmie på et gavekort til en af erhvervsforeningens forretninger blev trukket på nr. 347, men blev ikke afhentet. Den anden blev trukket på nummer 751 og vundet af Solvej Petersen. De tre tredje præmier til en middag på Lynge Kro blev trukket på nr. 655, 1400 og 1358. Heller ingen af dem var tilstede på festpladsen. Alle uafhentede gevinster kan hentes i Handelsbanken i Lynge.
 
Efter lodtrækningen takkede byfestens formand Knud Rasmussen gæsterne, kræmmerne og sponsorerne for at have været med til at skabe den forrygende fest, med et på gensyn til næste år.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked

PRESSEMEDDELELSE
D. 24. august 2013
Det har været et brag af en lørdag for Lynge Byfest.
 
Dagen startede traditionelt med gratis morgenbord til underholdning fra FDF Brass Band. Kl. 10 var den officielle åbning ved Byfestens formand Knud Rasmussen, og så kom der gang i salget i de mange kræmmerboder.
Kl. 13 havde byfesten indbudt de politiske partier til en debat om forholdene i kommunen styret af Lars Juel Sørensen. Det blev en underholdende forestilling med mange valgløfter, og det trak mange tilhører. Alle  partierne lovede at komme igen til næste, så vi kan konfrontere dem med alle løfterne. Alle var enige om, at de også skulle i dialog med borgerne også når det ikke er valgår.
 
Midt på eftermiddagen blev det tid til en af byfestens højdepunkter, kåring af årets Lyngeborger, en pris der er indstiftet af Nordea fonden i samarbejde med Erhvervsforeningen i Lynge. Dette års Lyngeborger blev Else Vad for hendes mangeårige og utrættelige arbejde for LUI Gymnastik og arbejdet i LUI’s hovedbestyrelse. Det er blevet en tradition, at prisen overrækkes af sidste års Lyngeborger, så i år var det Jytte Nielsen, der overrakte prisen Else. (på billede er det fra venstre byfestens formand, prismodtageren Else Vad, Bankdirektør Lisbet Mylov, Jytte Nielsen og Erhvervsforeningens formand Niels Henrik Christiansen.
 
Herefter underholdt Fætter Fjong vore mindste gæster et par timer, mens andre fik en kanotur med farmand ved pagajen.
 
Kl. 18 fik byfesten besøg af en ægte trubadur. Mads Westfall underholdt os med både egne sange og gode gamle sange fra især 70’erne i egen fortolkning. Det var super dejlig underholdning og noget vi kunne synge med på.
 
Aftenen sluttede i en kæmp fest i festteltet med det Fynske band Håndlangerne, der med kort varsel blev hyret som erstatning for ”Den Røde Tråd”, der måtte melde afbud på grund af sygdom. Håndlangerne spillede god pop/rock som folk både kunne synge med på og danse til. Håndlangerne ved virkelig hvordan man sætter gang i et markedstelt. Aftenen sluttede i en festlig stemning, men også god ro og orden, så det blev afslutningen på endnu en dejlig dag!
 
Vi glæder os til i morgen!
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked

PRESSEMEDDELELSE
D. 23. august 2013
 
Byfesten tyvstartede fredag formiddag med børn fra børnehaver og dagplejere, der var inviteret på gratis tivolitur, og børnene havde en dejlig formiddag i det dejlige vejr.
 
Den gode vejrudsigt har også bragt et rekord stort antal kræmmere til Lynge, så omkring kl. 16 åbnede de boderne og flere meldte hurtigt et tilfredsstillende salg.
 
Klokken godt 18 gik byfestens formand på scenen og bød de mange gæster og kræmmere velkommen, hvorefter han præsenterede aftenens program. Mens det første orkester stod bag ham. ”Straight On” fik hurtigt sat gang i festen med god rock, mens de mange gæster nød det gode vejr, maden og en stor fadøl.
 
Klokken 21 gik ”Country Classic” på scenen i fest teltet og fyrede alle de gamle country hits af for et modent publikum. En relativ stille men hyggelig aften.
 
For byfesten blev den en god aften med en stærkt forbedret omsætning i forhold til sidste år.
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked


PRESSEMEDDELELSE
D. 9. august 2013
Lynge Byfest 2013
 
Så nærmer kommunens største årlige kulturelle og folkelige begivenhed sig. I år bliver Lynge Byfest endnu større og med flere forskellige tilbud på underholdning og aktiviteter. Især på musikfronten er programmet både større og bredere.
 
Vi har selvfølgelig udover de mange nyheder også det der traditionelt hører med til byfesten. Men overskriften kunne i år være ”Byfest til lands, til vands og i luften”.
 
Byfesten starter så småt fredag formiddag, hvor vi og Skandinavisk Tivolipark inviterer kommunens børnehaver og dagplejere på en gratis tivolitur. Det plejer, at være en hyggelig udflugtstur for børnene med medbragte mad-pakker.
Klokken 16 åbner kræmmermarkedet og Skandinavisk Tivolipark og de første ture med Charlie 9 Helicopters kan gå i luften. I år har vi helikopterflyvning alle tre dage hvis vejret tillader det, og lørdag sælges der lodder, hvor man kan vinde en gratis tur med helikopteren. Klokken 18 begynder den musikalske underholdning. ”Straight On” spiller rock ’n’ roll fra scenen på festpladsen, mens publikum nyder aftensmaden fra byfestens madtelt. ”Straight On” spiller god dansebar pop/rock, så der kommer gang i løjerne. Kl. 21 spilles der op til en rigtig cowboy fest i festteltet. Bandet ”Country Classic” vil spille alle de gode countrysange fra 50’- 60’ og 70’erne, så hele festteltet gynger og publikum synger med til festen slutter ved midnat.
 
Lørdag kl. 9 er der gratis morgenbord i madteltet og FDF Brass Band kommer og underholder. Klokken ti er der officiel åbning af festweekenden ved byfestens formand Knud Rasmussen. Om formiddagen sælges helikopter-lodder og der er mulighed for at flyve hele dagen.
 
Som en nyhed i år har vi udvidet festpladsen ved at inddrage området omkring Kedel sø, hvor der vil være mulighed for at sejle i kano. Sejladsen drives af ”Kanokongen” der til daglig har kanoudlejningen på Esrum sø. Der er mulighed for at sejle i kano hele weekenden. Spejdernes lejr der traditionelt har været i kræmmerområdet flyttes ned til søen for at skabe den rette stemning af indianer og lejrbål. Fredag var der cowboy stemning, nu bliver der indianerstemning. Så kom vi allerede både til lands, til vands og i luften.
 
Klokken 12 er der som traditionen byder SuperBrugsens store gratis sildebord og herefter endnu en nyhed. Vi skal snart til kommunalvalg og det har byfesten udnyttet ved at invitere til den første politiske debat i kommunen i år i det lille musiktelt i bunden af kræmmerområdet. Den lille musikscene ”Back Stage” er endnu en nyhed. Til den politiske debat stiller næsten alle de partier op, der stiller op til kommunevalget. Til at styre debatten har vi fået Lars Juel Sørensen fra Barresøgård, til med hård men retfærdig hånd at styre taletiden. Det skal nok blive både spændende og fornøjelig. De fleste partier har desuden en stand på kræmmerområdet, så der bliver en stemning som en mellemting mellem Grundlovsdag og 1. maj.
 
Efter den politiske debat begynder lørdagens hårde musikalske underholdning på Back Stage, hvor D.O.C. spiller rock. D.O.C. er et band med baggrund fra Musikskolen. Samtidig giver ”Swingtime” fra Farum danseopvisning på festpladsen. Klokken 14:45 skal vi igen i år have kåret årets Lyngeborger. Der plejer at være stor spænding og mange gætterier om hvem Nordea vil hædrer dette år. Herefter bliver der underholdning for børn med Fætter Fjong og frække Grip, og der vil sikkert blive lavet ballondyr og malet ansigter. Under aftenmaden vil Mads Westfall underholde med sang og guitarspil. Mads er en rigtig trubadur fra lokalområdet, der synger med charme og sjov. Lørdagens fest og dans bliver med ”Den Røde Tråd”, der er et kopiband der spiller alle de gode hits fra Shu Bi Dua og Kim Larsen, så det bliver en fest, hvor alle kan synge med og få dansebenene rørt.
 
Søndag klokken 9 er der igen gratis morgenbord i madteltet. Herefter skal der varmes op til Handelsbankløbet der har en lille rute på 2,5 km og en lidt længer rute på 5 km rundt i Lynge. Løbet starter og slutter ved scenevognen og ikke fra Kedelsøvej som sidste år. Efter løber uddeles der præmier i de forskellige aldersgrupper. Hele dagen er der stadig mulighed for at sejle kano eller flyve i helikopter. Klokken 12 er der en af byfestens dejlige traditi-oner, den store Gospelgudstjeneste med det store kor fra Farum, det er en begivenhed, der altid fylder det store markedstelt. Efter gudstjenesten får vi igen besøg af et af Musikskolens gode bands. Det er ”Steel Jammers” der spiller festlig calypso musik på olietønder fra den store scene. Så er en dejlig festweekend ved at være slut, men
først skal vi klokken halv fem have trukket lod i byfestens store lotteri om alle de gode præmier, blandt andet en ”Kro Weekend” inden byfesten lukker klokken 17.
 
Udover det store festprogram er der selvfølgelig også de mange kræmmere med alle de gode tilbud og Skandi-navisk Tivolipark med de mange forlystelser, der er med til at skabe det store festbillede og stemning.
 
Det var en gennemgang af weekendens mange arrangementer, der for langt de flestes vedkommende er ganske gratis. Men for at dette kan lade sig gøre og samtidig skabe et overskud til LUI’s Venner til støtte for ungdomsar-bejdet i idrætten samt Lions Clubs humanitære arbejde, har vi fået penge fra vore mange dejlige sponsorer i kommunens erhvervsliv, som vi er meget taknemmelige for.
 
Men det er slet ikke nok til at skabe så stor en gratis event. Det er absolut nødvendig at de mange gæster køber mad og drikkevarer fra byfestens boder og telte og det er absolut ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer på pladsen og det vil der i år blive skiltet med og skredet ind overfor.
 
Lynge Byfest er ikke noget kommercielt arrangement, men er skabt fordi en langrækker frivillige og ulønnede personer bruger ufattelig mange timer også henover året, fordi de kan lide at skabe liv i Lynge, men også for at skaffe flere penge til ungdoms- og humanitært arbejde. De frivillige medarbejdere kommer hovedsageligt fra de arrangerende foreninger LUI’ Venner, Lions Club og Lynge Erhvervsforening samt andre personer fra Lynge.
 
Med et så stort arrangement kræver også en høj grad af sikkerhed. Derfor har vi entreret med et vagtselskab, der holder vagt om aftenen og natten. Men der foruden får vi også stor frivillig hjælp fra Allerød Brandvæsen til samaritter tjeneste og brand, samt hjælp til ungdommen med folk fra SSP og Hobitten.
 
Vi glæder os til at se dig til en festlig weekend!
 
Lynge Byfest og Kræmmermarked


Pressemeddelelse
D. 18. juli 2013
Politisk folkemøde
Lynge Byfest 2013
 
Når Lynge Byfest og Kræmmermarked løber af stablen 23.-25. august, kan man her i valgåret 2013 møde Allerøds politikere på flere måder.
Det er lykkedes at få hele Allerøds politiske spekter af partier til at komme til byfesten og have stande på kræmmermarkedet. Her vil det være muligt at stille spørgsmål til politkerne.
Samtidig arrangeres der et debatmøde med repræsentanter for de opstillede politiske partier og lister. Debatmødet finder sted lørdag 24. august kl. 13.00.